دسته‌بندی نشده

تعمیر باتری لیپو

تعمیر باتری لیپو - مدل ایران

تعمیر باتری لیپو


نکات نگهداری باتری لیتیوم پلیمر:


۱. از توان باتری بیش از اندازه استفاده نشود؛ برای مثال باتری ۲ آمپر با ضریب تخلیه ی ۲۰c حداکثر می تواند ۴۰ آمپر توان اسمی داشته باشد. برای استفاده باید حدود ۱۰٪ زیر توان اسمی از باتری استفاده شود. در غیر این صورت باعث باد کردن و انفجار باتری می شود.

۲.Over discharge : به تخلیه ی بیش ‌از حد باتری گفته می شود. طبق کاتالوگ معمول باتری ها ، ولتاژ باتری نباید به زیر ۳.۲-۳ ولت برسد. اگر با استفاده ی بیشتر از باتری موجب پایین آمدن ولتاژ به زیر ۳ ولت شویم باتری لیپو آسیب میبیند که معمولا این نوع آسیب قابل تعمیر و بهبود نیست.

این اتفاق زمانی می افتد ‌که به هر دلیلی پس از کاهش شارژ باتری لیپو فراموش کنیم باتری را از کانکتور جدا کنیم. در این حالت حتی اگر یک led روشن باشد ولتاژ باتری لیپو پس از ساعتی صفر می شود. این اتفاق هر باتری از هر نوع برندی را آسیب می‌زند که قابل برگشت نیست.

۳.Over charge :  به بالابردن ولتاژ به بیش از ۴.۲ ولت گفته می شود که بسیار خطرناک است و موجب انفجار باتری می شود. برای جلوگیری از این اتفاق پیشنهاد می شود از شارژرهای اسمارت باتری لیتیوم پلیمر استفاده شود. در این شارژرها با استفاده از گزینه ی بالانس می توان ولتاژ باتری را به میزان مناسبی بالا برد.

در حالت معمولی وقتی باتری ۳ سل را شارژ میکنیم ، شارژر می خواهد ولتاژ کلی باتری را به ۱۲.۶ ولت برساند و وقتی یکی از سل ها به هر دلیلی شارژ نشود، فشار ولتاژ روی بقیه ی سل ها اعمال می شود و ولتاژ آن به بالاتر از ۴.۲ ولت می‌رسد. ولی در حالت بالانس شارژر هر سل باتری را به میزان یکسان شارژ می‌کندو کاری به ولتاژ کلی ندارد.

۴. حرارت و ضربه: باتری لیتیومی به هیچ وجه نباید حرارت ببیند. حتی در فصل تابستان پیشنهاد می شود باتری در محلی خنک نگه داری شود. بهترین دما برای باتری لیپو ۲۰-۲۵ درجه ی سانتی گراد است. همچنین ضربه باعث اتصال لاین های لیتیوم می شود و باعث آسیب شدیدی به باتری می شود.

۵. تاریخ مصرف: معمولا باتری های لیتیوم پلیمر بعد ۳ الی ۴ سال توان خود را از دست می دهند و حتی اگر استفاده نشوند بعد از ۴ سال فقط ۱۰ درصد توان آنها قابل استفاده است.

۶.storage: به ولتاژ مناسب برای نگهداری باتری گفته می شود. بهترین ولتاژ برای نگهداری باتری لیپو ۳.۷-۳.۸ ولت است . برای استفاده ی مجدد باتری را به شارژر در حالت بالانس متصل و شارژ میکنیم.پس از استفاده باتری را با استفاده از شارژر به حالت استوریج  بر می‌گردانم.

تعویض سل آسیب دیده ی باتری:
به طور کلی در صورت آسیب به باتری ، آن سل قابل تعمیر نیست و فقط می توان آن سل را با باتری دقیقا مشابه ( از نظر برند، ضریب تخلیه و آمپر) جایگزین کرد.
برای این کار باید کاور روی باتری را به آرامی ببریم  ، لایه ی روی باتری را به آرامی بلند کنیم ، سل آسیب دیده ی باتری را با دقت جدا کرده و سل جایگزین را با هویه متصل کنیم ، لایه ی باتری را به حالت اولیه و سطح روی باتری را شیرینک کنیم. برای این کار پیشنهاد می شود از قلع و هویه ی مناسب استفاده شود.
همچنین می‌توان یکی از سل های آسیب دیده ی باتری را حذف کرد و برای مثال باتری ۴ سل را به باتری ۳ سل تبدیل کرد. برای این کار علاوه بر مراحل ذکر شده ، باید سیم بالانسر باتری تعویض شود زیرا در باتری ۴ سل سیم بالانسر ۵ رشته و در باتری ۳ سل ۴ رشته می باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *