مقالات

باتری لیتیوم پلیمر چیست؟ / قیمت باتری لیتیوم پلیمر

باتری لیتیوم پلیمر چیست؟ - مدل ایران
باتری لیتیوم پلیمری یا به‌طور کامل تر باتری پلیمری لیتیوم یون ( LiPo، LIP، Li-poly، Lithium-poly و غیره) یک باتری قابل شارژ از فناوری لیتیوم یون است که به جای الکترولیت مایع از الکترولیت پلیمری استفاده می‌کند. پلیمرهای نیمه جامد (ژل) با رسانایی بالا ، انرژی بالاتری نسبت به سایر انواع باتری‌های لیتیومی ارائه می دهد و در صنایع ای که وزن یک ویژگی حیاتی است، مانند دستگاه‌های موبایل، هواپیماهای رادیویی و برخی وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می‌شوند.
برخلاف سلول‌های استوانه‌ای و منشوری لیتیوم یونی که دارای یک محفظه فلزی سفت و سخت هستند، سلول‌های LiPo دارای یک بدنه انعطاف‌پذیر  (ورقه‌ای پلیمری) هستند، بنابراین بدون محدودیت می توان این باتری ها را به اشکال مختلف تولید کرد.
کاربرد های باتری لیتیوم پلیمری

سلول های LiPo دارای مزایای بسیاری است که باعث می شود از این باتری در صنایع مختلف استفاده شود. این باتری ها  را می توان در اشکال و اندازه های مختلف تولید کرد. به عنوان مثال، فضا و وزن مورد نیاز دستگاه های تلفن همراه و رایانه های نوت بوک را می توان برآورده کرد و متناسب با آن باتری های مخصوص محصول را تولید کرد.

هواپیماهای بدون سرنشین، تجهیزات و هواپیماهای رادیویی کنترل شده

باتری‌های LiPo در حال حاضر تقریباً در همه جا برای تأمین انرژی مولتی کوپتر ها ، هواپیماهای مدل، ماشین کنترلی و قطارهای مدل در مقیاس بزرگ استفاده می‌شوند، که در آن مزیت‌های وزن کمتر و افزایش ظرفیت و قیمت را توجیه می‌کنند. .

لوازم الکترونیکی شخصی
باتری‌های LiPo در دستگاه‌های تلفن همراه، پاوربانک‌ها،  لپ‌تاپ های بسیار نازک، ، کنترل‌کننده‌های بی‌سیم برای کنسول‌های بازی ویدیویی، لوازم جانبی رایانه‌های شخصی بی‌سیم، سیگارهای الکترونیکی، و سایر کاربردهای که در آن نیاز به باتری با سایز کوچک است ، فراگیر هستند.

وسایل نقلیه الکتریکی
این باتری همچنین در خودرو های برقی تولید شده توسط شرکت های معتبر بسیار فراگیر است برای مثال شرکت هیوندای موتور از این نوع باتری در برخی از وسایل نقلیه الکتریکی و هیبریدی باطری خود استفاده می کند.

سیستم های منبع تغذیه
باتری های لیتیوم یون به طور فزاینده ای در سیستم های منبع تغذیه رایج تر می شوند. آنها مزایای بی شماری را نسبت به باتری VRLA سنتی ارائه می دهند و با بهبود پایداری و ایمنی، اعتماد به این فناوری در حال افزایش است. نسبت قدرت به اندازه و وزن آنها به عنوان یک مزیت عمده در بسیاری از صنایعی به شمار می رود.

استارت
باتری مورد استفاده برای راه‌اندازی موتور خودرو معمولاً 12 ولت یا 24 ولت است، بنابراین یک پرش قابل حمل یا تقویت‌کننده باتری از سه یا شش باتری LiPo به صورت سری (3S1P/6S1P) برای راه‌اندازی خودرو در مواقع اضطراری، به جای پرش دیگر استفاده می‌کند.

ویژگی های باتری لیتیوم پلیمر

چگالی باتری لیتیوم پلیمر دو برابر یک باتری استاندارد است. علاوه بر بالا بودن چگالی در شرایط عادی به روش های صنعتی در این باتری ها با فشرده سازی مواد پلیمری باعث افزایش ضریب تخلیه ی باتری نیز می شوند که به C-Rating شناخته می شود.  این باتری ها ۳.۶ ولت یعنی سه برابر بیشتر از باتری های قابل شارژ دیگر مانند نیکل – فلز هیدرید و نیکل- کادمیوم انرژی ذخیره شده ارائه می دهد. بنابراین قابلیت این را دارند که جریان های بیشتری را برای کاربردهای مهم تامین کند.

این باتری‌ها ظرفیت بسیار بالایی دارند به طوری که می‌توانند مقداری زیادی انرژی را در یک بخش کوچک و فشرده نگهداری کنند. واحد ظرفیت باتری‌های لیتیوم پلیمری برحسب میلی‌آمپر ساعت است. این واحد به این معناست که در هر ساعت میزان انرژی یا جریان الکتریکی که از باتری خارج می‌شود چه مقدار است. هر چه ظرفیت باتری بیشتر باشد، می‌تواند میزان زمانی که این باتری انرژی در اختیار شما قرار می دهد ، افزایش پیدا کند.

وزن بسیار پایین این باتری باعث می شود برای استفاده در صنعت هواپیمای مدل و مولتی کوپتر این باتری ها به باتری های محبوبی تبدیل شوند.

یکی از ویژگی های بسیار جذاب این باتری ها قابلیت شکل پذیری و انعطاف پذیری این باتری هاست . تکنولوژی این باتری ها به تولیدکننده ها اجازه می دهد که این باتری ها را در سایز ها و اشکال مختلف بسازند.

عمر طولانی این باتری ها نکته ی دیگر قابل توجهی است که باعث محبوبیت این باتری ها شده است . علت این عمر طولانی نگهداری از سلول های باتری در شرایط خلا است به طوری که این سلول ها در فضایی ایمن بدون اکسیژن فعالیت میکنند و تا زمانی که صدمه ای به بدنه وارد نشود باتری به فعالیت خود ادامه می دهد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *