دقت سروو موتور یکی از مهم ترین ویژگی های آن است. هرچه فیدبک انکودر سروو موتورها سریعتر باشد، دقت سروو موتور هم افزایش پیدا میکند. همین امر باعث می شود تا راندمان موتورهای نوع سروو بیش از ۹۰ % باشد.
سروو موتورها برای عملکرد صحیح به یک سیستم کنترل حلقه بسته نیاز دارند. این موتور ها برای نظارت مستمر بر موقعیت، تمام بازخوردهایی که از سنسورها و رمزگذارها دریافت میکنند به دقت بررسی میکنند. این دقت بالا باعث میشود تا سروو موتورها دارای حلقه بازخورد ثابتی باشند و برای تنظیمات سریع، آمادگی فوق العاده ای داشته باشند. اگر به اطلاعات دقیقتری درباره دقت سروو موتور ها و کاربرد آن ها در صنایع مختلف نیاز دارید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
ماکزیمم دقت در سروو موتورها چقدر است؟
سروو موتورها برای حرکت نیاز به دقت بالایی دارند و این عامل بستگی به نوع فیدبک انکودر دارد. به طور کلی چهار نوع فیدبک انکودر هستند که موجب افزایش یا کاهش دقت در سروو موتور ها میشوند. هر یک از انکودر ها نیز کاربردهای خاصی دارند.
انکودر Incremental
دقت انکودر افزایشی یا Incremental، 131072 پالس بر دور است.
انکودر Absolute
دقت انکودر مطلق یا Absolute،131072 پالس بر هر دور است.
انکودر 2500 پالس بر دور
دقت این مدل انکودر،2500 پالس بر دور است.
انکودر 10000 پالس بر دور
نهایت دقت این انکودر، 10000 پالس بر هر دور است.
انکودر Resolver
انکودر رزولور یا سینوس کسینوسی، 16380 پالس بر دور دقت دارد.
انکودرها یکی از اجزای جدایی ناپذیر سروو موتورها هستند. در واقع سروو موتورها با استفاده از فیدبکی که از سیستم در حال حرکت میگیرند، حرکت خود را تصحیح میکنند و برای این کار به کمک سنسور انکودر نیاز دارند. وظیفه تشخیص و ارسال فیدبک موقعیت و سرعت شفت به عهده انکودر است؛ بنابراین دقت سروو موتور با عملکرد و رزولوشن اندازهگیری انکودر ارتباط مستقیمی دارد. به همین خاطر در این قسمت به دقت انکودرها اشاره کردیم تا ببینید که چه تأثیری بر ماکزیمم دقت سروو موتورها دارند.
نقش سروو موتورها در صنعت هواپیما مدل
هدف از به کارگیری سروو موتورها در هواپیمای مدل، کنترل این هواپیماها است. در واقع سروو موتورها نقشه ماهیچههای هواپیمای مدل را به عهده دارند و سطوح کنترلی آن ها توسط سروو موتور هدایت میشود. از سروو موتور برای کنترل الویتور، الرون و رادر استفاده میشود.
اگر هواپیمای مدل سوختی باشد، برای کنترل گاز موتور از سرووی تراتل استفاده میکنند. با توجه به مواردی که عنوان شد، یکی از مهمترین کاربردهای سروو موتور در صنعت آرسی است. به عنوان مثال برای به حرکت درآوردن آلرونها در یک هواپیمای مدل از موتور سروو استفاده می کنند. این موتور را روی بال هواپیمای مدل نصب می کنند و از سرعت و دقت آن برای به حرکت درآوردن هواپیما بهره می برند.
نقش سروو موتور در ماشین های آرسی
در بخش های پیش گفتیم که سروو موتور نقش مهمی در صنایع رباتیک دارد. ماشینهای آر سی به دلیل اینکه نیاز به حرکت دقیق و کنترل سریع دارند، نیاز به موتورهایی مانند سروو موتورها دارند. سروو موتورها میتوانند حرکت دقیق موتورهای چرخشی فرمان و سیستم تعلیق را تنظیم کنند. این موتورها به راننده اجازه میدهند تا با دقت بالا، فرمان خودرو را کنترل کنند. در خودروهای آرسی پیچیده نیز سروو موتورها وظیفه تنظیم ارتفاع چرخهای ماشین به صورت مستقل را به عهده دارند.
از سروو موتورها در سه بخش فرمان، تعلیق و تراتل در ماشین های آر سی استفاده میشود. سرووتراتل ها نیز برای تنظیم مقدار هوا یا سوخت مورد استفاده قرار میگیرند و با کنترل کردن دقیق موقعیت دریچه گاز، باعث کنترل سرعت، بهبود شتاب و واکنش موتور میشوند.
انواع مختلفی از سروو موتورها هستند که در ماشین های آرسی و هواپیماهای مدل مورد استفاده قرار میگیرند. این سروو موتورها عبارتاند از:
- سروو موتور آنالوگ
- سروو موتور دیجیتال
بررسی انواع سروو موتور دیجیتال و آنالوگ
سروو موتورها در صنایع مختلف دارای کاربردهای گوناگونی هستند. بعضی از آن ها برای حرکت آسانسور مورد استفاده قرار می گیرند، بعضی دیگر در صنایع رباتیک و بعضی دیگر در صنعت ساخت هواپیما مورد استفاده قرار میگیرند. در این بخش قصد داریم به بررسی دو نوع سروو موتور دیجیتال و سروو موتور آنالوگ بپردازیم که هر یک ویژگیها و کاربردهای متفاوتی دارند.
سروو موتور دیجیتال چیست؟
سروو موتورهای دیجیتال توسط سیگنالهای دیجیتالی کنترل میشوند و از نظر سرعت پاسخ دهی و دقت نسبت به نمونههای آنالوگ قابل اعتمادتر هستند.
عملکرد سروو موتور دیجیتال با سروو موتورهای آنالوگ متفاوت است. در این نوع سروو موتور، ابتدا از ماشین کنترلی یک سیگنال دریافت می شود. سپس به پالس تبدیل شده و به موتور ارسال میشود. سرعت سروو موتورهای دیجیتال برای ارسال پالسهای قدرت به سروو موتور بسیار بالا است. سرعت آن ها معادل ۵۰۰ هرتز برای فرکانس خروجی است. اگر بخواهیم از نظر سرعت و زمان ارسال پالس سروو موتورهای دیجیتال و آنالوگ را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که موتورهای دیجیتال نسبت به نمونههای آنالوگ گزینه های بهتری هستند. از ویژگیهای این سروو موتورها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- قدرت نگهداری و رزولوشن عالی
- قیمت بالا
- نویز شنیداری بالا
سروو موتور آنالوگ چیست؟
سروو موتور های آنالوگ با سیگنال آنالوگ کنترل میشوند و هزینه کمی دارند؛ اما دقت آن ها نسبت به نمونههای دیجیتال کمتر است. به خاطر ویژگی های سروو موتور آنالوگ در اکثر برنامههای استاندارد از آن استفاده میکنند. در این نوع از سروو موتور، وظیفه دریافت سیگنال از گیرنده و انتقال آن به سروو موتور به عهده برد است. فرکانس خروجی این موتور، معادل ۵۰ هرتز است.
اگر فرستنده ولتاژ کامل را به سمت سروو موتور ارسال کند، بازوی سروو حرکت میکند؛ بنابراین اگر بازوی سروو نیاز به حرکت کمی داشته باشد، این اتفاق در کسری از ثانیه میافتد و بلافاصله خاموش میشود. در واقع عامل تعیین کننده توان حداکثری سروو موتور، مدت زمان روشن بودن آن در هر چرخه زمانی است. این محصول کم حجم و کم هزینه است و برای کار کردن به انرژی زیادی نیاز ندارد. یکی از ویژگیهای این نمونه از سروو موتورها که ممکن است در گشتاور سایر موتورها دیده نشود، استارت کند آن ها است. از ویژگیها یا بهتر بگوییم معایب سروو موتورهای آنالوگ میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- رزولوشن پایین
- قدرت نگهداری ضعیف
- واکنش دهی کند
کلام پایانی
هنگام انتخاب انواع سروو موتور باید حتماً به ویژگیهایی چون دقت، نوع سروو موتور و نیاز خودتان توجه داشته باشید. اگر قصد شما استفاده از سروو موتور در ماشینهای آرسی سادهتر است، میتوانید سروو موتور های آنالوگ را انتخاب کنید؛ اما برای ماشینهای آرسی پیشرفته، سروو موتورهای دیجیتال را توصیه میکنیم. اگر به راهنمایی و مشاوره فنی برای انتخاب سروو موتورها نیاز دارید، میتوانید از طریق شمارههای موجود در سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید.